חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גזר דין בתיק ת"פ 36457-03-12

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום ראשון לציון
36457-03-12
3.7.2012
בפני :
ארז יקואל

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד ענבר-מתמחה גב' שני מורן
:
1. יאיר סבג (עציר)
2. מוחמד מסראווה (עציר)

עו"ד תמיר סננס
עו"ד בראנסי וברעוז
גזר דין

הנאשמים הורשעו כפי הודייתם בעבירה של החזקת נשק לפי סעיף 144 (א) לחוק העונשין התשל"ז 1977 (להלן: "החוק") - בריבוי מופעים. הנאשם 1 הורשע אף בעבירה של קבלת נכסים שהושגו בעוון  לפי סעיף 412 לחוק .

הנאשם 1  יליד 1985 ובעברו 5 הרשעות קודמות בעבירות שאינן דומות.

הנאשם 2 יליד 1987 ובעברו 4 הרשעות קודמות בעבירות שאינן דומות.

מעובדות כתב האישום עולה כי ביום 1.10.11 החזיק הנאשם 1 , שני אקדחים, שלוש לבנות חבלה, ושלושה נפצים. בו ביום החזיק הנאשם 2 - ארבעה מטעני חבלה (צינור).

הצדדים הגיעו להסדר טיעון.

באשר לחומרת מעשי הנאשמים, יפים הדברים שנקבעו בע"פ 1332-04 מ"י נ' פס, פדי נח(5) 541 לאמור: "מידת העונש המוטל בגין עבירות המבוצעות בנשק מושפעת מפוטנציאל הסיכון הרב הטמון בנשק המוחזק שלא כדין ומהעברתו מיד ליד ללא פיקוח...כאשר מדובר בנק שעל פי טיבו אינו מיועד להגנה  עצמית וכל כולו נשק התקפי רב עצמה אשר השימוש בו יכול להביא להרג  ללא הבחנה, יש בעבירת ההחזקה והנשיאה של אותו נשק חומרה מיוחדת.  מן הראוי להחמיר בענשיהם של מי שמחזיקים חמרי חבלה ונשק שעלולים לשמש למעשי הרג ולגזור עונשים שיהיה בהם כדי להרתיע מפני הסיכון של עשיית שימוש שלא כדין בנשק חם מכל סוג שהוא".

במכלול הנסיבות ההסדר מאזן נכונה בין האינטרסים השונים תוך שנחה דעתי כי המאשימה הביאה בחשבון שיקוליה את כל הנדרש טרם הגיעה להסדר ובכלל זה את הקושי הראייתי כפי שנגלה ואת הודיית הנאשמים המשקפת קבלת אחריות והפנמת פסול מעשיהם.

אני משית על הנאשמים את העונשים כדלקמן:

לנאשם 1:

מאסר בפועל לתקופה של 21 חודשים. לחישוב מיום מעצרו 11.3.12.

מאסר על תנאי לתקופה של 7 חודשים. הנאשם ישא בעונש זה אם בתקופה של 3 שנים מיום שחרורו יעבור על כל עבירה הקשורה בנשק.

מאסר על תנאי לתקופה של 3 חודשים. הנאשם ישא בעונש זה אם בתקופה של 3 שנים מיום שחרורו יעבור כל עבירה של קבלת נכסים שהושגו בעוון.

לנאשם 2:

מאסר בפועל בתקופה של '20 חודשים.

מתוך תקופה זו  14 חודשים ירוצו במצטבר לכל עונש מאסר אותו מרצה והיתרה תרוצה בחופף לו, סה"כ ירצה הנאשם 14 חודשי מאסר במצטבר לעונשו הנוכחי.

מאסר על תנאי לתקופה של 7 חודשים. הנאשם ישא בעונש זה אם בתקופה של 3 שנים מיום שחרורו יעבור על כל עבירה הקשורה בנשק.

מוצגים -  נשק -השמדה או חילוט או השבה לצה"ל.

זכות ערעור תוך 45 ימים.

<#10#>

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>